De docenten

Ana Azules is de Spaanse artiestennaam van flamencodanseres Antje Herber. Antje is geboren Berlijnse en al vele jaren met huid en haar met de flamenco verbonden. Het „bestia flamenca“, het flamencobeest in haar, ontwaakte nadat zij op 18-jarige leeftijd „toevallig“ in Spanje terecht kwam. Na een studie Spaanse taal en letterkunde vond zij in Sevilla in het diepe zuiden van Spanje haar inspiratiebron en tijdelijke woonplaats en verdiepte zij zich helemaal in de flamencokunst.

Jürgen Rijkers is onze Moraito Chico uit Arnhem; zoals zijn grote voorbeeld uit Jerez is hij met zijn gitaarbegeleiding altijd op zoek naar soniquete (swing) en naar datgene wat er op dat moment nodig is in de Muziek. Hij is een doorgewinterde dans- en zangbegeleider en doordat hij zelf ook zanger en songwriter is, krijgt dit een extra dimensie. Als ervaren docent heeft hij een kenmerkende, laagdrempelige stijl waarbij hij met zijn humor en persoonlijke benadering iedereen weet te pakken en maatwerk biedt voor ieders eigen muzikale ontwikkeling.

De cajón- en palmaslessen worden gegeven door Juri Kuefner. Als percussionist/drummer speelt hij verschillende stijlen. Zijn passie voor cajón en flamenco begon zo’n 25 jaar geleden met een bezoek aan een concert van Paco de Lucia en band. Sindsdien heeft hij lessen en masterclasses gevolgd bij o.a. Diego “el Negro” Alvarez, Piraña en Ramon Porriña en treedt hij regelmatig op met verschillende flamencoartiesten.